't Pannekoekschip

Home
Foto's
Gastenboek
Meer info
Vacatures

't Pannekoekschip
Als er ergens in Friesland een plek is waar je nog fatsoenlijk met kinderen kunt gaan eten is het wel 't Pannekoekschip in Leeuwarden. Daar doen ze er werkelijk alles aan om kinderen te vermaken. 'Er is een speelhoek, er zijn kleurplaten en niet in de laatste plaats' , aldus Max Tuik ('de piraat') 'onze kinderverassingspannekoeken. Kinderen mogen bij ons zelf kiezen wat ze willen worden; piraat, kapitein haak, harry potter of een prachtige prinses'.
Coby Tuik, die samen met haar man Max het schip 'varende' houdt: 'ja uit eten gaan moet voor kinderen een feest zijn. Dus kinderen hoeven niet stijf in hun bankje te blijven zitten. Overigens vergeten we ook onze andere gasten niet hoor ! Als er iemand iets te vieren heeft, zijn ze bij ons op het juiste adres. Diegene die jarig is, jubileert of vrijgezel is, zal het weten ook '!
Scheepsmaatje Elizabeth die de kinderfeestjes begeleidt :'Wilt u de rompslomp van een kinderfeestje niet thuis, kom dan maar naar 't schip. Wekelijks komen hier tal van kinderen hun verjaardag vieren. De jarige mag dan met de piraat of de clown (onze kapitein neemt soms meerdere gedaantes op een dag aan) een pannekoek de lucht inzwaaien, krijgt daar een oorkonde en foto van mee, ze mogen hun eigen pannekoek versieren, we knutselen wat en iedere feestneus krijgt nog een leuke verrassing mee. Beregezellig altijd, dik feest '!
't Pannekoekschip
Het familievriendelijke restaurant van Friesland !
Het schip met z'n nostalgische scheepsinterieur is een gezellige plek om uit eten te gaan of je nu met z'n tweeën bent, met het hele gezin of met een groep. Er zijn diverse groepsarrangementen en voor studenten is er een speciale korting.
Terwijl Capt'n Pancake Max, onder toeziend oog van van vele jonge bewonderaars, de zoveelste pannekoek de lucht in zwaait vertelt-ie enthousiast over de vele pannekoekvariaties : 'Onze menukaart kent alle ontdekkingsreizigers, zoals Willem Barentz, met spek en ragout of de Capt'n Cook, een volledig vegetarische pannekoek , maar we hebben ook tal van buitenlandse pannekoeken met diverse vlees- en groentevullingen of zelfs vis'! 'Bovendien kan iemand die niet van pannekoeken houdt,' vult Coby hem aan, 'toch meekomen, want voor diegenen zijn er ook diverse andere gerechten op onze kaart, zoals patat, shoarma, gyros, rundvlees, kip, vis, chili con carne of een kapiteinssalade. '
Overigens kun je er b.v. ook op zondag, na een frisse ochtendwandeling al terecht, want ook dan wordt er al vanaf 's middags 12 uur gebakken ! Kortom, wil je gezellig en vooral betaalbaar uit eten moet je zeker een keer een tafel reserveren (in 't weekend een must !) in 't Pannekoekschip !
Het restaurant kent geen vaste sluitingstijden. De kapitein beoordeelt aan de hand van het aantal 'meevarende' gasten of de kombuis nog geopend blijft (in de praktijk zal dit niet voor 20.00 uur 's avonds zijn).

De openingsuren op maandag gelden alleen voor de maanden juli en augustus en tijdens de noordelijke schoolvakanties !
Reserveren:
Reserveren kunt u niet via deze site. Daarvoor verzoeken wij u te bellen.

Waar zit ''t Pannekoekschip'
't Pannekoekschip
Willemskade 69
8911 AZ   Leeuwarden
Tel: 058 - 2120903

Bezoek de website
Email ons

Dinsdag vanaf 17:00
Woensdag vanaf 12:00
Donderdag vanaf 12:00
Vrijdag vanaf 12:00
Zaterdag vanaf 12:00
Zondag vanaf 12:00

Geen agendapunten